Les in de klas > natuurbelevingsles

Voor de basisschool

Om kinderen iets te leren over de natuur moeten ze de natuur ín. Erover praten is 1 ding maar het erváren maakt indruk en blijft voor altijd hangen.

De natuurbelevingslessen van Susan zijn niet zomaar “hup, we gaan naar buiten eikels zoeken” lessen. Nee, de lessen zijn een doordrachte geimproviseerde combinatie van muziek, theater en natuur. Er wordt kennis bijgebracht over hoe je in harmonie met de natuur en de wereld om je heen kan leven maar ook bestaan de lessen uit allerlei spelvormen die de kinderen bij elkaar brengen, zelfverzekerd maken, die ze vrij laten om hun eigen fantasie te gebruiken. Welke ideeën hebben kinderen zélf over de natuur?

Op de basisschool kunnen natuurlessen plaatsvinden wanneer de kinderen vanuit de school in samenwerking met Susan onder begeleiding van iemand vanuit de school de mogelijkheid krijgen om naar het dichtsbijzijnde park of natuurgebied te kunnen gaan. Wanneer het weer het niet toelaat om buiten te zijn is er ook een binnen programma beschikbaar.

Kinderen leren in deze lessen o.a.:

  • bewust te worden van hun lichaam: buiten bezig zijn, lopen, in de aarde graven, dingen in elkaar knutselen (fijn motoriek) en meer.
  • emoties te benoemen en na te doen via zang
  • een breed scale van weetjes over de natuur en de natuur in de stad
  • naar elkaar te luisteren
  • samen te werken
  • hun fantasie te gebruiken

Interesse?

Neem gerust contact met Susan op en vraag naar de mogelijkheden.

door wie?

susan-zeegers-2021-circle-450